Sluit Logo DX Solutions

Build.

Product Information Management Systemen

Slimme PIM-oplossingen voor ieder bedrijf, dat betekent: alle productinformatie op één locatie.

 

Op basis van het PIM-systeem dat bij uw bedrijf past, bouwt DX-Solutions voor u de PIM oplossing op maat.

Pim logos

 

Klik op een hoofdstuk om rechtstreeks naar de informatie te gaan.

 

 

 

1) Wat is een PIM-systeem? 

Een PIM-systeem is een centrale database die alle productinformatie opslaat op één locatie. Bent u er zich bewust van dat klanten bij onjuiste informatie en het gebrek van data en technische specificaties afhaken en op zoek gaan naar meer betrouwbare leveranciers? Dankzij uw PIM-oplossing zal uw bedrijf aan klantentevredenheid winnen. Hoe meer data u kan aanbieden over een product, hoe meer vertrouwen het schept naar de potentiële koper toe. Kies voor Pimcore, Perfion, Akeneo of een ander platform. Vanuit onze vendor onafhankelijke strategie implementeert DX-Solutions voor u de gepaste PIM- en DAM-oplossing.  

Nood aan digitalisatie, centraal gegevensbeheer of een omnichannel retailoplossing? Een PIM-systeem beheert alle data in één centraal pakket. U kan in één keer uw digitale processen opschalen en administratieve lasten vereenvoudigen om de verkoop te doen stijgen. We helpen u om digitale interne processen te stroomlijnen met bijvoorbeeld dynamische workflows. U kan altijd gedetailleerde rapportage zien in de PIM of een BI-tool. Zo kan u een compleet verhaal aanbieden aan uw klanten. 

 

2) Voordelen van een PIM-systeem? 

 • Verhoog de zichtbaarheid van informatie doorheen de gehele organisatie 

 • Verminder fouten en verkort de verwerkingstijd, snellere time-to-market  

 • Verbeter de samenwerking met leveranciers 

 • Voorzie een aanpasbaar en schaalbaar datamodel met alle productinformatie  

 • Verrijk de productinformatie voor alle bedrijfsprocessen 

 • Deel veilig productinformatie binnen de onderneming en met handelspartners 

 • Verzeker de naleving van regelgeving en mandaten binnen de sector zoals Global Data Synchronisation 

 • Verlaag de kosten voor informatiebeheer en verzekert de naleving van regelgeving, mandaten en datanormen 

 • Uniforme omni-channel experience 

PIM

 

3) Advies over PIM-implementatie 

Vanuit onze vendor onafhankelijke strategie zijn we niet gebonden aan slechts één specifiek PIM systeem. We implementeren alleen een PIM-systeem dat uw specifieke noden invult en zijn hier graag transparant over. We duwen bedrijven niet in een richting die niet bij hun organisatie past maar gaan op zoek naar een gepast systeem dat toegevoegde waarde creëert. Een objectief advies van onze PIM experts. 

 

4) Over welke systemen gaat het? 

DX-Solutions helpt u verder door middel van bijvoorbeeld Akeneo,Pimcore,Perfion,InRiver, Riversand,Plytix, Syncforce en Salsify. Deze systemen zijn gericht op bedrijven die veel producten produceren of verkopen. Het zijn enterprise level platformen voor alle type gegevens, alle kanalen en alle processen. Zeker online is accurate product content van levensbelang om uw producten gevonden te laten worden en de consumenten overtuigen. 

 

5) Welke informatie kan het PIM-systeem beheren in de meeste gevallen? 

 • PIM (Product Information Management): beheer productinfo zoals, foto’s, video’s, technische fiches, teksten en vertalingen vanuit één plek 

 • MDM (Master Data Management): iedere stakeholder kan steeds aan alle relevante en up-to-date data. "Zo worden bepaalde concepten weggehaald uit het ERP en toegevoegd in de PIM. Zoals bijvoorbeeld 'leveranciers'. Denk ook aan marketingprojecten, of centraal beheer van "ratings" en "reviews". 

 • CMS (Content Management System): content managers actualiseren hun website via het CMS eenvoudig, snel en gemakkelijk. Door gebruik te maken van zo'n onafhankelijk systeem die één of meerdere websites voedt met data blijft u onafhankelijk van de website. Het is een "headless-CMS". 

 • DAM (Digital Asset Management): creëer uw banners en breng deze naar elk kanaal of elke device. Bovendien beheert u via een DAM alle foto’s, video’s en audio. Ook handleidingen, instructievideo’s, klusadviezen en veiligheidsinformatie kan u hier beheren.  

Output Channels

6) Voor welke uitdagingen staan bedrijven die baat hebben bij een PIM-systeem? 

 1. Inefficiënte processen verbeteren: door deze inefficiëntie kunnen de kosten hoog oplopen. Manueel werk is tijdverspilling en kost u als werkgever handenvol geld. Ook copy pasten van data kan tot fouten leiden in diverse systemen.  

 1. Productupdates zijn onnauwkeurig, maar er zijn te veel producten om manueel te updaten: vaak is uw productinformatie al een lange tijd verkeerd of verouderd, maar is het moeilijk om een inhaalbeweging te maken en die aan te passen. Dan is het beter om onmiddellijk orde te scheppen met een PIM-oplossing want een inhaalbeweging is op dat moment onbegonnen werk. Automatische koppelingen met tools die data toevoegen zullen nu wel mogelijk zijn. 

 1. Miscommunicatie tussen interne en externe afdelingen en dat leidt tot verwarring: als er verschillende informatiebronnen zijn met productinfo kan dit tot miscommunicatie leiden. Er moet een “masterdata” zijn, een betrouwbare database waaruit alle afdelingen hun info kunnen exporteren voor diverse doeleinden. 

 1. Verkeerde bestellingen en verhoogd aantal retourzendingen omdat de producten ook voor de klant niet duidelijk zijn: vage of onjuiste omschrijvingen en afbeeldingen leiden tot ontevreden klanten die hun bestellingen omruilen. Dat kan op termijn ook de logistieke werking van uw bedrijf onder druk zetten. Vaak wordt er ook een negatieve review gegeven na een negatieve ervaring en dat kan uw bedrijf ook schade toebrengen. Graag wil u alle historische reviews en ratings beheren in uw centrale PIM. Zodat wanneer u ooit van webshop wil veranderen, die uiterst belangrijke data nog centraal aanwezig is. 

 1. Ondoeltreffende productmarketing en merchandising: het is moeilijk om uw producten in de kijker te zetten als hun eigenschappen onvoldoende gekend zijn. Door onvoldoende of verkeerde informatie komen producten niet tot hun recht wanneer klanten ernaar op zoek zijn. Dat is een gemiste kans en heeft ook impact op uw communicatie- en marketingstrategie. 

7) Hoe kan DX-Solutions u helpen? 

We helpen u graag verder om het gepaste PIM-systeem te vinden om uw bedrijf te doen groeien. Met onze expertise en onze vendor neutrale blik onderzoeken we graag mee welk PIM-systeem best bij uw bedrijf past. Bij DX-Solutions kunnen we uw noden in kaart brengen en de zoektocht van A tot Z begeleiden. Dankzij onze drie pijlers vindt u het correcte PIM-systeem voor uw bedrijf: 

 • Think-fase: We analyseren uw bedrijf grondig en kijken aan welke oplossingen u nood heeft. Wat kan er efficiënter? Wat kunnen we automatiseren? Welke processen zijn er nodig zodat u sneller kan opschalen? Welke bestaande interne tools moet we aan het systeem kunnen koppelen voor import en export van data? We bekijken uw infrastructuur vanuit een "helicopter view” en helpen de gepaste PIM-oplossing uitkiezen. 

 • Build-fase: We implementeren de PIM-oplossing met de gevraagde functionaliteiten en zorgen dat dit een beveiligde omgeving is waarin uw gegevens ordelijk opgeslagen zijn. Deze implementatie wordt ook uitvoerig getest. Dankzij onze agile manier van werken kunnen we snel functionaliteit testen en eventueel bijschaven. 

 • Maintain-fase: Het is belangrijk dat uw systeem altijd up-to-date blijft, zo blijft uw informatie veilig en maakt u gebruik van de meest recente technologieën. Net daarom bieden wij ook een onderhoudsservice aan waarin onze developers uw project regelmatig herbekijken. Dit is een onderhoudsovereenkomst op maat van uw PIM-oplossing. 

8) Onderhoud van uw PIM-systeem 

Hierboven hebben we enkele bedragen genoemd van zo'n systemen, maar hou toch altijd rekening dat er nog budget nodig zal zijn voor support- en of onderhoudscontracten die mee helpen de applicatie te onderhouden. Zo blijft de veiligheid van uw systeem altijd gegarandeerd. U wil namelijk niet gehackt worden of constateren dat u ondertussen een achterstand van heeft opgelopen omdat er geen update werd gedaan." 

 

9) Hosting voor PIM-systemen 

Heeft u aan hosting gedacht"? Als u kiest voor een PIM waarvan u zelf beheerder wil blijven van de broncode en de touwtjes ietwat zelf in handen wil houden. Hou hier dan rekening mee in uw keuze. Veel PIM-systemen zijn namelijk “in the cloud”, waarbij u zelf in veel gevallen niets zelf aan de code kan aanpassen (het zijn black-boxen). Andere PIM systemen zijn open-source en kan u zelf hosten op eigen servers (on-premise), of op eigen dedicated servers of in cloud providers zoals Google Cloud, Microsoft Azure, Amazon S3, enzoverder. 

 

 

PIM vs ERP: wat maakt ze anders?

16 juni 2021 - Xavier Dekeyster
De nooit eindigende race om de algehele productiviteit te overtreffen, heeft ondernemingen gedwongen de lat voor...

Product Information Management (PIM)

28 april 2021 - Xavier Dekeyster
De 3 belangrijkste redenen om te kiezen voor een PIM-systeem.
Logo

Beheer productinfo zoals, foto’s, video’s, technische fiches, teksten en vertalingen vanuit één plek, het PIM (Product Information Management) systeem.

Logo

Beheer centraal alle data van uw onderneming. Via MDM (Master Data Management) kan iedere stakeholder aan alle relevante en up-to-date data, wat leidt tot minder risico op fouten en meer tijd voor andere zaken.

Logo

Pimcore is open source. Dat betekent dat developers en IT-kenners wereldwijd continu het systeem verbeteren.

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: