Sluit Logo DX Solutions

Build.

We ontsluiten uw data

Met middleware oplossingen zorgen we dat data binnen uw bedrijf eenvoudig tussen applicaties uitgewisseld kan worden

Verbind uw applicaties

Het applicatielandschap van een bedrijf groeit mee met de groei van het bedrijf. Naarmate er meer klanten komen, het portfolio breder wordt, of specifieke diensten bij komen, groeit het aantal applicaties in gebruik. Maximaal rendement halen uit alle tools in gebruik binnen een bedrijf lukt echter pas als ze hun data ook vlot met elkaar kunnen uitwisselen. Om te vermijden dat elke data uitwisseling een aparte connectie vraagt, gebruiken we middleware. 

Zoals de naam al impliceert is het een concept waarbij ‘iets’ in het midden van uw IT-landschap verantwoordelijk is voor de doorstroming van data tussen applicaties, ook wel applicatie integratie genoemd.

 

 

 

 

Onder het woord middleware zijn echter verschillende oplossingen te situeren:

 

Middleware
ESB
ESB

De traditionele middleware oplossing die on premise draait bij de klant. Het is de meest aanpasbare en flexibele oplossing, maar net daarom ook de duurste. Het grote voordeel is de lage recurrente kosten (als voor open source gekozen wordt) en de mogelijkheid om aan elke specifieke nood te voldoen.

SaaS
SaaS

Eenvoudige applicatie integratie via de cloud. Met tools als Zapier, IFTT of Power Automate kan data tussen applicaties op een simpele manier, op beperkte schaal uitgewisseld worden. Handig en snel opgezet, maar niet schaalbaar om al uw applicaties te verbinden.

iPaaS
iPaaS

Schaalbare, cloud-gebaseerde alternatieven voor traditionele ESB's zijn sterk in opmars. Ze zijn flexibel, schaalbaar volgens uw groei, performant en bouwen op de nieuwste ontwikkelingen om ook low-code toepassingen mogelijk te maken. 

Low-code?

Low-code?

Bij de nieuwste generatie middleware applicaties, zoals Snaplogic, is Lowcode één van de belangrijkste troeven. Het houdt immers in dat de middleware op een eenvoudige manier te beheren is, met zo min mogelijk code die zelf geschreven moet worden. Op die manier kunnen gespecialiseerde profielen zoals dataspecialisten de applicatie ook beheren, en zijn geen grote IT-teams nodig. Het grootste voordeel is de gewonnen tijd als data die al in de middleware aanwezig is, ook in een andere applicatie nodig is. Zo’n aanpassing vroeg traditioneel ontwikkeltijd, en kan nu met enkele clicks in de applicatie zelf gebeuren.

What about Kafka?

Terwijl lowcode iPaaS oplossingen aan de ene kant van het spectrum applicatie integratie voor iedereen mogelijk maken, is Apache Kafka een andere weg richting de toekomst. Het real-time messaging platform kan als pure message bus dienst doen, kan als middleware dienen of als een gedistribueerde vorm van data opslag gebruikt worden. Het opzetten van een Apache Kafka vergt een gespecialiseerd team, maar het platform levert u in ruil daarvoor ongekende snelheid en flexibiliteit.

What about Kafka?

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: