Sluit Logo DX Solutions

Build.

Product Information Management Systemen

Slimme PIM-oplossingen voor ieder bedrijf, dat betekent: alle productinformatie op één locatie.

 

Centrale opslag voor uw productinformatie

Een PIM-systeem is een centrale database die alle productinformatie opslaat op één locatie en ze eenvoudig via verschillende kanalen intern en extern beschikbaar stelt. Hoe meer data u kan aanbieden over een product, hoe meer vertrouwen het schept naar de potentiële koper toe. Kies voor Pimcore, Perfion, Akeneo of een ander platform. Vanuit onze vendor onafhankelijke strategie implementeert DX-Solutions voor u de gepaste PIM- en DAM-oplossing.

 

Doordat het PIM-systeem alle data op één plaats beheert, kunt u in één keer uw digitale processen opschalen en administratieve lasten vereenvoudigen om de verkoop te doen stijgen. We helpen u om digitale interne processen te stroomlijnen met bijvoorbeeld dynamische workflows. U kan altijd gedetailleerde rapportage zien in de PIM of een BI-tool. Zo kan u een compleet verhaal aanbieden aan uw klanten.

 

Deze data beheert u in een PIM-systeem:

PIM-Systemen
Tekst (en vertaling)
Tekst (en vertaling)

Alle tekstuele productinformatie en hun vertalingen zijn eenvoudig te bewaren en bewerken, zowel op het product als op hun varianten.

Foto's
Foto's

Alle mogelijke productfoto's in alle mogelijke formaten kunnen bewaard worden, van productfoto's tot thematische shoots met uw producten.

Video
Video

Productvideo's of reclamefilmpjes: ze kunnen alleen bij het product bewaard worden. Zowel eigen video bestanden als links naar externe videospelers (Youtube, Vimeo...).

Technische fiches
Technische fiches

Technische fiches, attesten rond keurmerken of montagehandleidingen: ze hebben allen een plek in een PIM-systeem.

10 voordelen van een PIM-systeem

10 voordelen van een PIM-systeem

 • Verhoog de zichtbaarheid van informatie doorheen de gehele organisatie
 • Maak eenvoudig varianten van producten en beheer hun informatie op het gewenste niveau
 • Verminder fouten en verkort de verwerkingstijd, snellere time-to-market  
 • Verbeter de samenwerking met leveranciers 
 • Voorzie een aanpasbaar en schaalbaar datamodel met alle productinformatie  
 • Verrijk de productinformatie voor alle bedrijfsprocessen 
 • Deel veilig productinformatie binnen de onderneming en met handelspartners 
 • Verzeker de naleving van regelgeving en mandaten binnen de sector zoals Global Data Synchronisation 
 • Verlaag de kosten voor informatiebeheer en verzekert de naleving van regelgeving, mandaten en datanormen 
 • Uniforme omni-channel experience 
   

Voor wie is een PIM-systeem?

Als u zich herkent in één van de volgende uitdagingen, kan een PIM-systeem de oplossing zijn. 

 • Inefficiënte processen verbeteren: door deze inefficiëntie kunnen de kosten hoog oplopen. Manueel werk is tijdverspilling en kost u als werkgever handenvol geld. Ook copy pasten van data kan tot fouten leiden in diverse systemen.  
 • Uw productinformatie is verkeerd of verouderd, maar het is moeilijk om een inhaalbeweging te maken. Alles moet immers manueel gebeuren. Automatische koppelingen met tools die data toevoegen zijn niet mogelijk. 
 • De verschillende bronnen met productinfo leiden soms tot miscommunicatie tussen interne en externe afdelingen. Er is nog geen master data, één plek waaruit alle afdelingen hun info kunnen halen. 
 • Verkeerde bestellingen en verhoogd aantal retourzendingen omdat de producten ook voor de klant niet duidelijk zijn: vage of onjuiste omschrijvingen en afbeeldingen leiden tot ontevreden klanten die hun bestellingen omruilen. Dat kan op termijn ook de logistieke werking van uw bedrijf onder druk zetten. 
 • Ondoeltreffende productmarketing en merchandising: het is moeilijk om uw producten in de kijker te zetten als hun eigenschappen onvoldoende gekend zijn. Door onvoldoende of verkeerde informatie komen producten niet tot hun recht wanneer klanten ernaar op zoek zijn. Dat is een gemiste kans en heeft ook impact op uw communicatie- en marketingstrategie.
Voor wie is een PIM-systeem?

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: