Sluit Logo DX Solutions

Build.

Co-Development tussen uw team en het team van DX-Solutions.

Ongoing development van software binnen uw bedrijf? Ons team haalt alles uit de kast om samen tot een fantastisch resultaat te komen.

Met co-development gaan we samen met u aan de beste oplossing werken om uw bedrijf future proof te maken. Het kernwoord daarbij is samen.


Traditioneel zijn er twee manieren om problemen aan te pakken bij bedrijven, ze worden intern aangepakt of ze worden geoutsourcet. Door een project intern aan te pakken houd je de kennis in-house en kan je de kosten laag houden. Echter, in het interne team kan mogelijk de nodige kennis voor het project ontbreken en dergelijke intensieve trajecten combineren met de day-to-day verplichtingen van je werknemers is vaak lastig. De projectplanning is meestal uitdagend en daardoor is een tekort aan mensen een gekend probleem. Het voordeel bij outsourcen is de gerichte kennis die wordt aangebracht door externe adviseurs. Specifieke expertise is echter duur en dergelijke trajecten kosten naast geld ook veel tijd (plus ze hebben vaak een gebrek aan context). Feedback wordt gegeven op geijkte momenten, zonder tijd voor echte kennisoverdracht. Wanneer het project op zijn einde is, verdwijnt ook een groot deel van de kennis.

 

 

Co-development

 

 

Is er dan geen betere manier? Die is er wel, in de vorm van co-development. Deze aanpak combineert het beste van de twee werelden: je trekt deskundigheid aan maar je houdt de kennis binnenshuis. Een expert voor het bouwen van de beoogde oplossing wordt een deel van het interne team en begeleidt uw onderneming naar de toekomst. Deze aanpak zorgt voor een cross functional team dat samen aan de oplossing werkt, directe feedback met quasi constante kennisoverdracht en betere alignering, ook naar het management toe. Dit is dé manier om de Agile way of working volledig tot zijn recht te laten komen. Al deze voordelen leiden uiteindelijk tot een kortere oplevertijd.

 

 

Co-development

 

 

Co-development is tegenwoordig al een gekend begrip en maatsoftware bouwen blijft één van onze sterke punten, maar we gaan verder. Alle diensten opgenomen in onze drie pijlers - Think, Build en Maintain - bieden we aan a.d.h.v. co-trajecten. Dit kunnen we doen omdat we door onze uitgebreid portfolio van alle markten thuis zijn en ook kennis hebben van uw sector. We zijn ervaren ontwikkelaars, analisten, adviseurs en opleiders, kortom digitale experts. Wij zijn pas tevreden als we ook van u experts hebben kunnen maken.

 

Co-development trajecten leveren we op 3 niveaus:

 

 1. Op managementniveau kunnen we een digitaal expert integreren in uw huidige bestuur dat als partner (CTO/CDO) met u samenwerkt en uw digitale transformatie zal begeleiden.

  Wanneer er in het managementteam van uw bedrijf geen digitale experts zetelen en een permanente positie overkill zou zijn, of indien de huidige CTO/CDO nood heeft aan een klankbord kunnen wij deze leemte vullen met onze deskundigheid. CTO of CDO “as-a-service” als het ware. Vanuit die positie kunnen we managementadvies verlenen, business analyses uitvoeren, brainstorm- of inspiratiesessies organiseren, enz. Zo blijft u in de driver seat maar heeft u de perfecte partner aan uw zijde voor gericht advies en het aanreiken van rake oplossingen voor een future proof bedrijfsvoering.
   
 2. Onze projectmanagers en agile coaches kunnen een project in goede banen leiden of de Agile way of working bij u helpen implementeren.

  Een projectmanager houdt het traject op het juiste pad, stemt af met de stakeholders, waakt over het budget en blijft realistisch over de oplevertermijn. Een goede PM is dus een welgekomen aanvulling voor elk bedrijf dat wil digitaliseren. Los van projectmatig werk, kan DX-Solutions ook de Agile way of working helpen introduceren in uw bedrijf, zodat u klaar bent om in de toekomst zelf aan de slag te gaan.
   
 3. Als we op applicatieniveau gaan kijken, kunnen onze developers samen met uw interne team digitale oplossingen bouwen perfect op uw maat.

  “Waar het voor anderen te complex wordt, komt DX-Solutions op de proppen.” Dat blijft één van onze mantra’s, we houden graag van een uitdaging. Onze developers gaan graag samen met u aan de slag om de perfecte oplossing te bouwen voor uw bedrijf. Of het gaat om een webapplicatie, een e-commerce-omgeving, een PIM-systeem of de uitbreiding van uw portaal met een PWA, samen slaan we de handen in elkaar. Ook wanneer de maatsoftware up and running is, blijven we nauw betrokken voor de instandhouding en het onderhoud van de oplossing.

  Een greep uit de gebruikte technologieën & eventuele architecture
 • PHP, Java, .NET
 • Symfony, Laravel, .NET Core, Hubernate, spring MVC
 • AngularJS, Vue.js, React
 • Docker, Review apps, Gitlab
 • Microservice, DDD, Event sourcing, CQRS, ...

Combinatie:

Deze drie niveaus vallen uiteraard te combineren zodat wij vanuit deze verticale digitale as in de buik van uw onderneming de perfecte partner zijn in de digitale transformatie van uw bedrijf zonder dat u de teugels verliest van dit traject. Uiteraard kunnen deze drie niveaus ook afzonderlijk van elkaar werken.

PIM vs ERP: wat maakt ze anders?

16 juni 2021 - Xavier Dekeyster
De nooit eindigende race om de algehele productiviteit te overtreffen, heeft ondernemingen gedwongen de lat voor...

Hoe pakken we een digitale transformatie aan?

14 juni 2021 - Think team DXS
DX-Solutions is niet enkel een softwareontwikkelaar, maar is een bedrijf dat zich ook specialiseert in het meedenken...

AI & logistiek – match made in heaven?

26 mei 2021 - Xavier Dekeyster
AI toekomstmuziek? Already happening in de wereld van transport en logistiek.
Logo

Samenwerking, met de nadruk op samen.

Logo

Minder risico op het falen van projecten

Logo

Snellere oplevering

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: