Sluit Logo DX Solutions

Build.

Artificial Intelligence

Artificial intelligence en machine learning zitten in een stroomversnelling. DX-Solutions werkt graag met u samen om te bepalen wat het ook voor uw bedrijf kan betekenen.

Overal ter wereld ontstaan dagelijks enorme hoeveelheden aan data. AI-toepassingen maken gebruik van die data om onderbouwde voorspellingen te kunnen doen zodat een bedrijf daar handig op in kan spelen. Van voorraadvoorspellingen tot automatisatie, AI kan uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Voordelen van artificiële intelligentie:

  • Inkomsten verhogen door verkoopkansen te identificeren en maximaliseren
  • Menselijke fouten vermijden, op voorwaarde dat AI-systemen goed zijn ingesteld
  • Inzichten gebruiken om de voorkeuren van klanten te voorspellen en hen een betere, gepersonaliseerde ervaring te bieden
  • Enorme hoeveelheden gegevens ontginnen om kwaliteitsvolle leads te genereren en uw klantenbestand uit te breiden
  • Tijd en geld besparen door routineprocessen en -taken te automatiseren en te optimaliseren
  • Productiviteit en operationele efficiëntie verhogen over verschillende departementen heen
  • Sneller zakelijke beslissingen nemen op basis van de output van cognitieve technologieën

Toepassingen van artificiële intelligentie voor uw bedrijf:

Schaakbord afbeelding

Marketing en sales

Data driven marketing en sales geven de mogelijkheid om gericht in te spelen op de individuele behoeften van de klant. Sommige van de concrete toepassingen kent u zeker: marketing automation staat al heel ver, en zal door de revolutie in AI alleen nog verder geautomatiseerd worden. Heel wat andere toepassingen zijn nog minder bekend. Had u al gedacht aan het automatisch kwalificeren van leads of het laten waarderen van opportuniteiten door een AI-systeem?

Productie

De kruising tussen het Internet of Things en artificiële intelligentie leidt tot interessante mogelijkheden in de industriële sector. De opties zijn zo veelomvattend dat ze een eigen naam gekregen hebben: Industrie 4.0. Over artificiële intelligentie binnen de industriële sector (industrie 4.0) vindt u meer informatie over de nieuwste industriële revolutie.

Financiën

In de financiële wereld is artificiële intelligentie al lang ingeburgerd. Aandelen verhandelen gebeurt al jaren op deze manier, maar ook marktanalyses en data-analyse worden steeds meer geautomatiseerd. Ook op een menselijker niveau spruiten de AI-initiatieven als paddestoelen uit de grond. Ooit al gedacht aan het automatisch optimaliseren van uw uitgaven?

E-commerce

Aankoopvoorspellingen zijn stilaan de norm aan het worden. Aan de hand van historische data kan u voorspellen welke aankopen uw klant zal doen. Die producten kan u in de kijker zetten of met een promotie aanbieden. Het doel is om een tevreden en loyale klant voor u te winnen die blijft kopen.

Customer support

Het wordt steeds moeilijker om het verschil tussen een mens en een bot te achterhalen. Aan de hand van NLP (natural language processing) wordt de brug geslaan tussen spreektaal en schrijftaal, zo gaan computer en mens elkaar steeds beter gaan begrijpen. Uiteraard is het goedkoper om één keer een AI-systeem te laten ontwikkelen en onderhouden in plaats van een customer support team in te schakelen. Als u een antwoord slecht beoordeelt, zoekt de bot uit wat er fout ging en lost hij het de volgende keer op, zodat uw klanten de best mogelijke service krijgen.

Fraude-detectie

De computer wordt eerst een reeks frauduleuze en niet-frauduleuze gevallen voorgeschoteld om in categorieën in te delen. Aan de hand van wat algoritmes geleerd hebben, kunnen ze achterhalen of uw e-mails of transacties frauduleus zijn. Na voldoende training herkent het systeem de oplichters vanzelf.

Beveiliging

Gezichtsherkenning wordt ook gebruikt door overheidsinstellingen of op de luchthaven voor bewaking en beveiliging. Slimme machines worden getraind in het herkennen van gezichtscoördinaten (x, y, w en h; die een vierkant vormen rond het gezicht als een gebied van belang), oriëntatiepunten (neus, ogen, enz.), en uitlijning (geometrische structuren). Hierdoor wordt het menselijk vermogen om gezichten te identificeren door verschillende factoren verbeterd. 

Medische toepassingen

AI technologie kan foto's helpen analyseren. Er zijn al systemen op de markt die artsen helpen om röntgenfoto's van patiënten te analyseren. Een mooi voorbeeld van de samenwerking van mens en machine waar we allemaal beter van worden.

 

Lees meer op onze volgende blogs:

Kortom, via AI-toepassingen is het mogelijk om in (bijna) elk proces verbeteringen aan te brengen. Heel wat van die toepassingen winnen nu aan populariteit en gebruik. Blijft u ook efficiënt?

Meer weten?

Onze AI-experts helpen graag jouw logistieke operatie naar het volgende niveau!
Contacteer ons

Download onze AI whitepaper hier!

Lees meer over Ai in onze whitepaper
Download!

AI-project voor Transgroom wordt opgepikt door VLAIO: “AI zal voor stijging van onze omzet zorgen.”

2 september 2022 - Xavier Dekeyster
We hebben ons AI-project voor Transgroom toegelicht voor VLAIO. Deze organisatie steunt bedrijven die digitaal willen...

Is data wel de olie van de 21ste eeuw?

24 juni 2022 - Stijn Despiegelaere & Camille Menten
Sinds de Britse wiskundige en ondernemer Clive Humby een kleine twintig jaar terug data uitriep tot de nieuwe olie,...

AI in de maakindustrie

1 juni 2021 - Xavier Dekeyster
Momenteel zijn ongeveer 800 Belgische fabrieken bezig met de integratie van industrie 4.0 / AI. Als u weet dat er...
Logo

Breng slimme verbeteringen aan in diverse proces-gebieden

Logo

Maak capaciteit vrij binnen je team door AI routinematige, repetitieve beslissingen te laten overnemen

Logo

Gebruik AI om je bedrijfsgegevens op een slimmere manier te gebruiken

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: