Sluit Logo DX Solutions

Think.

Data Governance

De juiste beslissingen nemen, doe je met de juiste data.

DX-Solutions helpt u te evolueren naar een data first organisatie waarin de processen rond data helder omschreven zijn.  

Kwalitatieve data is de olie die organisaties gesmeerd doet lopen. Van het nemen van kritische bedrijfsbeslissingen, het herkennen van potentiële klanten of het zien waar de markt heen gaat: ze vergen in de grond kwaliteitsvolle data.  

 

Voor de meeste organisaties is data lang een bijkomstigheid geweest, een bijproduct van de hoofdactiviteit. Nu het steeds eenvoudiger wordt om met big data aan de slag te gaan, dringt het belang van datakwaliteit door bij steeds meer organisaties. Die kwaliteit start bij de mensen die omgaan met data en de processen die rond dataverwerking al dan niet bestaan.  

 

Aan de hand van het internationaal gehanteerde DAMA-DMBOK framework helpt DX-Solutions om een 360° blik op uw dataprocessen te krijgen. Met interviews en workshops brengen we de huidige manier van werken met data in kaart. Samen identificeren we de pijnpunten en stellen we een plan van aanpak op.  

 

We kijken onder meer naar beslissingsrechten op data, identificeren wie data aanmaakt, wie verantwoordelijk is voor elk dataobject en standaardiseren processen.  

 

In zo’n traject werken we nauw samen met alle stakeholders binnen het bedrijf om draagvlak te creëren. Zo evolueren management en werknemers samen naar een data first organisatie.

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen?

Vraag vandaag nog jouw IT Freedom Scan aan en maak jouw bedrijf klaar voor haar toekomstige groei!

Vraag aan Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen?

Maak ook kennis met onze andere oplossingen: