Sluit Logo DX Solutions

Een duurzaam loopbaanbeleid – wij gaan ervoor.

23 april 2019 - Daphné Vanassche
Onze mensen zijn de drijvende kracht achter de onderneming en dat beseffen we maar al te goed.

Sinds de aanwerving van onze eerste medewerker, hebben we bij DX-Solutions altijd als uitgangspunt gehanteerd: onze mensen moeten centraal staan. De afgelopen jaren heeft de  onderneming een significante groei gekend, zeker ook in personeelsaantal. Eens een bepaalde taille bereikt wordt, ontstaat automatisch een nood om één en ander grondig aan te pakken en uit te tekenen.

 

Toen we hoorden over de oproep “Werkbaar Werk – Duurzaam Loopbaanbeleid” van het Europees Sociaal Fonds (ESF) waren we meteen enthousiast. We doorliepen de procedure en kregen het goeie nieuws dat de subsidie werd toegekend. De ultieme doelstelling van dit project is het opstellen van een geïntegreerd en duidelijk omlijnd duurzaam loopbaanbeleid dat onze organisatie toelaat om te groeien en onze werknemers voldoende groeiperspectief te bieden.

 

Dat klinkt misschien wel mooi maar tegelijk ook nogal wazig. Waar zal DX-Solutions nu concreet naar streven:

  • een verfijnd beleid rond werving & selectie
  • een onboardingsprocedure die er echt staat
  • een nog betere work life-balance die op elk vlak rekening houdt met de wensen en noden van onze medewerkers
  • een competentiebeleid dat de competenties van onze medewerkers zo optimaal mogelijk beheert in functie van onze strategische bedrijfsdoelen
  • een correct uitstroombeleid


We hebben heel wat jonge, getalenteerde en ambitieuze medewerkers aan boord en voor hen willen we ons blijven inzetten om een goede werkplaats te kunnen bieden. De komende maanden zullen wij hard werken aan het realiseren van voornoemde streefdoelen, in een latere blog pennen we zeker nog eens onze evoluties neer.

 

Heb je zelf ervaring met deze ESF-subsidie? Wij vinden het altijd een grote meerwaarde om met anderen van gedachten te kunnen wisselen, contacteer ons dus gerust.