Sluit Logo DX Solutions

We zwaaien onze vier stagiairs uit

28 juni 2019 - Daphné Vanassche
Werken met stagiairs is niet alleen leerzaam voor hen. Ook als bedrijf leer je hier enorm veel uit en doe je tal van nieuwe inzichten op.

Afgelopen maanden mochten we bij DX-Solutions maar liefst vier stagiairs verwelkomen uit verschillende scholen en opleidingen. Vier tegelijk is veel, maar we besloten de uitdaging aan te gaan en het werk onderling te verdelen.

 

Hoe wij het aanpakten


Voor het eerst kenden we per stagiair een stagebegeleider binnen het team van developers toe, voorheen kwam een stagiair altijd hoofdzakelijk terecht onder de vleugels van onze zaakvoerder, Xavier Dekeyster. Op die manier had elke stagiair dagelijks een vertrouwenspersoon dichtbij in de buurt én ook voor collega’s Jeroen, Aurelio, Tom en Thijs was het een leerrijke ervaring.

 

Al gauw kwam de gewoonte tot stand om wekelijks even kort samen te zitten tussen stagiair en stagebegeleider om te bespreken hoe het zat met het gevoel in het team en of de technische uitdaging wel groot genoeg/niet te groot was. Zo konden we steeds kort op de bal spelen en bijsturen waar nodig. Ons einddoel was: ervoor zorgen dat elke stagiair in the end met een goed gevoel zou kunnen terugblikken op de stage.

 

Heeft onze aanpak gewerkt? We vroegen het hen zelf.

 

De stagiairs aan het woord

 

 

 

 

Naam: Robin Rosiers
Opleiding: Bachelor Multimedia en Communicatietechnologie (MCT) bij Howest Kortrijk

 

 

 

 

 

 

 

“Wat ik super vond bij DX-Solutions is dat er ook aan stagiairs veel vrijheid wordt gegeven. Ik kreeg een project en kon zelf beslissen hoe ik alles zou gaan plannen en aanpakken. Uiteraard steeds met de verwachting van de klant voor ogen.

 

Als eerder stil en terughoudend persoon stond ik ervan versteld hoe snel ik open bloeide op mijn stageplaats. Ik voelde me comfortabel en geaccepteerd in het team. Mijn stagebegeleider, Jeroen, deed zijn uiterste best om mij goed te begeleiden maar ook bij de rest van het team kon ik op eender welk moment terecht. Iedereen behoort tot de DX-familie!

 

De tweede week was voor mij de kers op de taart: een hackathon in kleine groepjes, supergezellig, met een natje en een droogje, om tot laat in de avond te werken aan een proof of concept. Er werd serieus gewerkt, maar tegelijk was dit de ideale kans om je teamleden een stuk beter te leren kennen.

 

Ik kan niet dromen van een betere stage. Ik heb zoveel nieuwe technologieën bijgeleerd, zoals een basis CI/CD pipeline opzetten, die me aanzetten om ook ’s avonds zelf thuis te blijven onderzoeken hoe bepaalde dingen werken. De contacten met de collega’s waren niet alleen leerzaam maar zeker ook aangenaam, bedankt aan iedereen in het team!”

 

 

Naam: Hayk Avetisyan

Opleiding: Bachelor Toegepaste Informatica, traject Software en Sytem Engineer (SSE) bij Howest Brugge

 

“Ik liep stage bij DX-Solutions als Backend Developer. Ik ben echt blij dat ik door het bedrijf gekozen ben. Mijn voorkeur ging uit naar dit bedrijf omwille van het tailormade aspect in web-development.

 

Ik heb DX-Solutions ervaren als goed georganiseerd, dynamisch en flexibel bedrijf. De zaakvoerder, Xavier Dekeyster, is een vooruitstrevende durver en zijn aanpak, de groeistrategie van het bedrijf, is volgens mij dé sleutel tot zijn succes.

 

In het kader van mijn stage werkte ik mee aan meerdere projecten. Het is een efficiënte manier om nieuwe ervaringen op te bouwen door nieuwe technieken te leren op korte termijn.

 

Parallel met de stage schreef ik ook aan mijn thesis over het OAuth-framework. Deze stond volledig los van de stage, maar toch kon ik rekenen op de hulp van de collega’s. Telkens ik een stuk geschreven had kon ik bij iemand terecht voor commentaar. Dat heeft me enorm geholpen om beter te begrijpen waar ik uiteindelijk naartoe wou met mijn thesis.”

 

 

 

 

 

Naam: Thibault Bouckaert

Opleiding: Bachelor Multimedia en Communicatietechnologie (MCT) bij Howest Kortrijk

 

 

 

 

 

 

 

“Op de stagemarkt van Howest heb ik DX-Solutions leren kennen. Als bijna afgestudeerde had ik vooral interesse in alles dat met web en app development te maken had maar wist ik nog niet goed of ik front of back-end wou doen. Xavier heeft me dan uitgelegd dat ik bij DX-Solutions ging kunnen proeven van zowel front als back-end. Ideaal dus. Voor ik het wist was de stage al begonnen en kon ik proeven van het ‘echte werk’.

 

In de 15 weken dat ik hier aan de slag was heb ik veel bij kunnen leren. Door op verschillende projecten te werken heb ik me kunnen verdiepen in Angular, React, Laravel, Symfony en Power BI. Daarnaast waren er soms ook wel eens kleinere leuke opdrachten zoals het maken van een whitepaper en een promofilmpje. Veel variatie dus!

 

Al van in het begin voelde ik dat er een erg familiale sfeer hangt in het bedrijf. ‘s Middags eet iedereen samen aan tafel en wordt er ook vaak gelachen of eens onnozel gedaan. Ik werd ook heel goed opgevolgd en er werd voortdurend bijgestuurd om het mij zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Bovendien komen enkele werknemers van DX-Solutions zelf nog niet lang van de schoolbanken en van  hen kreeg ik vaak goede tips.

 

Een stage om aan te raden en bedankt aan iedereen bij DX-Solutions!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Olexander Petrov
Opleiding: Toegepaste Informatica, Apps and Gamification bij Vives Kortrijk

 

 

 

 

 

“Ik ben er als laatste stagiair eind maart bij gekomen bij DX-Solutions. Mijn eerste indruk was zeer positief!

 

Vives en Howest verschillen op het vlak van bachelorproef. Studenten van Howest schrijven over een onderwerp dat los staat van de stage, terwijl Vives studenten moeten schrijven over de opdracht die ze krijgen tijdens hun stage. Toen ik hier begon, wist ik nog niet wat mijn  opdracht zou zijn. Ook voor Dx-Solutions was het de eerste keer, maar dit werd zeer goed en snel geregeld. Ik heb tijdens mijn eerste 2 weken gewerkt aan een inleidingsproject, om wat in de flow te geraken. 


De opdracht die ik kreeg na mijn inleidingsproject heet Dxter. Dit was voor mij een zeer interessant project. Als full stack developer leerde ik werken met React in combinatie met redux en .NET Core. In mijn vrije tijd ben ik zelfs begonnen aan een eigen project met de dingen die ik heb bijgeleerd. Ik werkte grotendeels zelf aan de applicatie, maar Thibault heeft ook wat ervaring opgedaan met Dxter.

 

Wat ik enorm apprecieer was de sfeer bij Dx-solutions. In het begin was ik heel nerveus, maar ik was ervan overtuigd dat dit snel zou verdwijnen. Ik voelde mij steeds meer en meer op mijn gemak en de werknemers zorgden ervoor dat ik snel kon meedraaien in het bedrijf. Het was ook eens leuk om de interessante verhalen te horen van de studenten bij Howest.”

 

Wij zijn in de wolken met die lovende woorden. Ook voor ons was het een fijne periode, het is hier wat stiller geworden zonder hen…

Thibault, Hayk, Robin en Olexander: wij wensen jullie een welverdiende vakantie toe!

 

Ook een stage lopen bij ons? Contacteer ons zeker!