Sluit Logo DX Solutions

Mijn stage als backend PHP developer - Stijn Vandendriessche

20 juni 2018 - Stijn Vandendriessche
Onze stagiair uit de opleiding NMCT aan Howest Kortrijk aan het woord.

Vijf maanden terug in de tijd, 19 februari 2018, begon ik aan mij stageperiode. Mijn naam is Stijn Vandendriessche en vanuit mijn opleiding NMCT (New Media & Communication Technology), aan Howest Kortrijk, liep ik stage als backend PHP developer bij DX-Solutions. Ik kwam in contact met Xavier (zaakvoerder) op de stagemarkt van Howest. Daar vertelde hij mij over het bedrijf en de projecten die ze te bieden hebben.

 

Goed gevoel

Na een korte maar zeer interessante eerste ontmoeting had ik er al een goed gevoel bij. Na de stagemarkt, waar ik met heel wat verschillende bedrijven sprak, stond ik dan ook voor een moeilijke keuze waar ik uiteindelijke de knoop doorhakte en besloot mijn stage te doen bij DX-Solutions te Harelbeke.

 

Grote verschillen tussen het leven op de schoolbanken en dat op de werkvloer

De eerste week was het toch wel even aanpassen door de grote verschillen tussen het leven op de schoolbanken en dat op de werkvloer. Gelukkig stonden de collega’s al van bij het begin klaar met raad en daad waarbij deze overgang zeer vlot en aangenaam verliep. Al snel raakte ik ingewerkt in het team en merkte direct dat je als stagiair bij DX-Solutions volledig wordt opgenomen in het team. Hierdoor leerde ik op korte termijn heel veel bij. Niet alleen op technisch vlak als programmeur, maar ook op het vlak van werken in een bedrijf. De agile werkmethode waarop er aan projecten gewerkt wordt was ik tijdens de opleiding NMCT al mee in aanraking gekomen. Om dit dan in het bedrijfsleven te zien en toe te passen was inzake projectmanagement een echte eye opener voor mij. Omwille van deze werkwijze werd het mij ook direct duidelijk welke impact het werk dat ik deed had op het project. Dit zorgde voor extra motivatie en duidelijke doeleinden om naar toe te werken.

 

Bachelorproef

Tijdens het plannen van elke sprint werd er telkens rekening gehouden dat ik een dag per week mij volop kon concentreren op het uitwerken van mijn Bachelorproef “De Impact van de General Data Protection Regulation op het Web”. Hierbij kreeg ik ook de kans om de weg van DX-Solutions naar GDPR-compliancy te dichtbij te volgen. Deze unieke ervaring bracht me zeer veel inzichten bij inzake GDPR en de veranderingen deze teweeg brengt in het bedrijfsleven.

 

Een ware opportuniteit

Kort samengevat was mijn avontuur bij DX-Solutions een ware opportuniteit waar ik het bedrijf en de collega’s heel dankbaar voor ben. Zelf ben ik ook uitermate blij dat ik deze kans met beide armen heb gegrepen en vanuit het werkveld heel wat kennis van zaken heb opgedaan. Graag maak ik dan ook gebruik om via deze weg nog even het volledige DX-team in de bloemetjes te zetten en hen te bedanken voor de werkelijk fantastische periode die ik bij hen heb gehad. Voor alle zaken die ik kon en mocht bijleren van collega’s en door eigen ervaringen.

 

Bedankt!