Sluit Logo DX Solutions

Stage Stephen Beirlaen

1 juli 2017 - Stephen Beirlaen
Onze stagiair uit de opleiding New Media & Communication Technology aan Howest Kortrijk aan het woord.

De afgelopen 5 maanden liep ik stage bij DX-Solutions, want na het overleven van de schoolbanken was het tijd om mijn skills om te zetten in de praktijk. Na mijn bezoek vorig academiejaar aan DX-Solutions was de keuze voor een stageplek snel gemaakt. In de zomervakantie ging ik al even langs voor een verkennend gesprek en wat later vernam ik het goede nieuws.

 

Maandagmorgen 20 februari was het dan zover. Vol enthousiasme maar met wat onzekerheid en klamme handjes begon ik aan de eerste werkdag. Na een kennismaking met het team leerde ik de tools en gewoontes van het bedrijf kennen. Ook verkende ik het product Billonline, waar ik de komende maanden aan ging werken. Na een drietal dagen had ik al heel wat onder de knie en voelde ik dat het goed zat. Al snel voelde ik me thuis dankzij de goede werksfeer. Zo begon ik aan een heel tof avontuur waarbij ik veel leuke collega’s leerde kennen, maar vooral ook heel veel bijleerde.

 

Gedurende deze stageperiode moest ik ook een bachelorproef uitwerken. Ik koos voor een onderzoek van Realm (lees meer Makkelijker realtime apps bouwen met Realm). Dankzij de flexibele en open werksfeer bij DX-Solutions kreeg ik zelf de keuze om Realm te implementeren in een real-life toepassing. Zo kon ik met een praktisch voorbeeld mijn bachelorproef tot een goed einde brengen en mijn opleiding met glans beëindigen. Als kers op de taart kreeg ik de mogelijkheid om aan de slag te blijven bij DX-Solutions, waar ik natuurlijk niet voor heb getwijfeld.