Sluit Logo DX Solutions

Mijn ervaringen als web developer bij DX-Solutions

21 december 2015 - Xavier
Kensy, web developer, vertelt over zijn ervaringen bij DX-Solutions:

In juni 2014 ben ik bij DX-Solutions terecht gekomen nadat ik een stageplaats zocht. Na de korte stage van 6 weken, had ik mezelf genoeg bewezen voor een verlengd verblijf, een samenwerking die ik ook zag zitten. Na anderhalf jaar ben ik nog altijd een gelukkige werknemer van DX-Solutions en heb ik er intussen genoeg ervaring om jullie een duidelijk beeld te geven hoe ik mijn job bij DX-Solutions ervaar en, vooral, waarom ik blijf.

 

Groei

Toen ik bij DX-Solutions terecht kwam, waren we slechts met 4 werknemers. Ondertussen zijn we met 12, met nog meer plannen voor uitbreiding (check misschien even de vacatures.). Als gevolg zijn we verhuisd naar een groter kantoor (inclusief ontspanningsruimte met pool tafel en playstation, trouwens).

Eén van de voordelen van de groei is voor mij het aanwerven van een project manager. Aangezien de project manager het contact met de klanten onderhoudt, kan ik geconcentreerd blijven verder werken aan mijn code.

 

Leerrijk

Elke developer beseft dat het belangrijk is om steeds up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen in de web development community. Aangezien Xavier, CEO van DX-Solutions, zelf een programmeer achtergrond heeft, ziet ook hij het belang om bijscholing te voorzien. Hierin wordt enorm veel geïnvesteerd zodat de ontwikkelaars zich kunnen blijven verbeteren. Zelf heb ik de Masterclass PHP opleiding (via Studyx), Business analist en PHP Unit opleiding gekregen. Tussendoor hebben we ook 1 dag een workshop gekregen omtrent Security. Tenslotte leren de ontwikkelaars ook van elkaar via ‘DX Academy’. Om de twee weken geeft er iemand een presentatie omtrent een onderwerp (vaak programmeer gerelateerd, maar dit is geen vereiste) zodat we ook blijven leren van elkaar.

Aangezien we softwareoplossingen voorzien op maat voor onze klanten, zijn de projecten bij DX-Solutions zeer gevarieerd. Uiteraard maakt dit het werk interessant, omdat we niet constant hetzelfde moeten doen. Maar dit is ook enorm interessant omdat je veel bijleert uit de verschillende vereisten die de job stelt. Zo leer je automatisch een nieuwe aanpak of nieuwe technologieën kennen, aangezien er altijd wel iemand is die kennis heeft in de gevraagde vereisten.

 

In-house projecten

Naast klanten die naar ons komen voor een software oplossing, hebben we ook een aantal in-house projecten. Voorbeelden hiervan zijn Billonline (facturatiesysteem) en Constry (webshop voor de bouwwereld), 2 concepten waar ik heb aan mogen werken. Ik heb een persoonlijke voorkeur om voor deze projecten te werken. Kortweg omdat we onze eigen visie in deze projecten kunnen uitvoeren. In-house projecten zijn interessant om aan te werken omdat het uitwerken van een eigen product vaak nieuwe inzichten geeft.

Voor mij is het uiteraard belangrijk dat ik in een tof team terecht kom dat zich engageert om onze ambities waar te maken. Iedereen werkt goed samen met elkaar en ook na de uren vinden er activiteiten plaats die de teamsfeer bevorderen. Zo gaan we naar evenementen en conferenties (PHP-WVL, PHPBenelux, …), of organiseren we een gezellige drink.

 

Conclusie

Bij DX-Solutions kom je in een bedrijf terecht die ambitieus en vooruitstrevend is. Als web developer is voor mij een van de belangrijkste kwaliteiten het blijven leren en up-to-date blijven over web development. Iets waar je bij ons automatisch in meegetrokken wordt.