Sluit Logo DX Solutions

Mijn eerste maanden als webdeveloper bij DX-Solutions

3 juni 2014 -
Toen ik in februari op zoek ging naar een job zocht ik vooral een bedrijf waar ik veel kon bijleren, waar moeite gedaan wordt om nieuwe werknemers op te leiden en waar ik nog veel kan groeien. Toen ik terecht kwam bij DX-Solutions vernam ik dat Xavier al heel wat ervaring heeft in de webwereld. Naast DX-Solutions heeft hij al vele succesvolle ondernemingen opgericht. Eén daarvan is Studyx, een opleidingenbureau waar professionele trainingen i.v.m. webdevelopment gegeven worden.

Technische uitdagingen

Bij mijn opstart kreeg ik onmiddellijk de kans om mee te werken aan een lopend project waarbij een collega de mobiele applicatie creëerde voor zowel iOS, Android, ... waarvoor Xavier de API bouwde en ik de daarbijbehorende dashboard webapplicatie mocht realiseren. Het was de eerste keer dat ik met het Sensiolabs micro framework Silex werkte. Dit was zeer leerrijk aangezien je zelf kan kiezen welke componenten je wel of niet wilt gebruiken.


Daarnaast heb ik ook enkele aanpassingen gedaan aan websites gemaakt met het „DX framework”. Dit is een CMS dat Xavier enkele jaren geleden zelf geschreven heeft. Het was leerrijk om te zien hoe dit gebouwd was & welke functionaliteiten op welke manieren worden toegepast. Met het zicht op Drupal 8, dat heel wat componenten van Symfony2 gebruikt, besloot Xavier om een volgend project in Drupal 7 te realiseren (aangezien Drupal 8 nog niet klaar is hiervoor). Als PHP developers, die al wat ervaring hebben met Symfony 2, kan Drupal 8 mogelijk een meerwaarde gaan betekenen voor ons. Hierdoor werd kost nog moeite bespaard om Drupal 7 onder de knie te krijgen en met succes.

 

Terugblik

Na enkele maanden kan ik zeggen dat ik bij DX-Solutions heel tevreden ben & al heel wat heb bijgeleerd, wat voor een jonge programmeur zeer belangrijk is. Dit gaat niet alleen over technische
zaken maar ook hoe er met de klant gewerkt wordt en wat deze verwachten.

 

Naast de projecten kreeg ik ook de kans om de Masterclass PHP mee te volgen, georganiseerd door het opleidingenbureau Studyx. Hier leerde ik zowel zeer handige programmeertools kennen, code efficiënt debuggen plus het herkennen & toepassen van verschillende design patterns. In de toekomst wil ik vooral nog veel nieuwe zaken bijleren alsook bestaande kennis uitbreiden.

 

Vooruitstrevend bedrijf

DX-Solutions is een klein maar vooruitstrevend bedrijf waar toekomstgericht en hard gewerkt wordt, met Xavier als drijvende veer, waar kwaliteit en vernieuwing zeer belangrijk zijn. Hij weet een werknemer die zich inzet en verantwoordelijkheid opneemt zeker naar waarde te schatten, en hij is altijd bereid zijn kennis over te dragen. Kortom, een bedrijf met een aangename werksfeer en doorgroeimogelijkheden, waar we gerust nog wat jong talent kunnen gebruiken!!