Sluit Logo DX Solutions

Innovatie intern stimuleren

2 januari 2019 - Xavier
Innoveren is een conditio sine qua non in het ondernemerslandschap van vandaag.

Een tunnelvisie op innovatie is dodelijk voor een bedrijf: veel disrupties ontstaan op de gekende markt of op de eigen werkvloer.

Externe sparringpartners spelen hier een belangrijke rol: organisaties als Voka, Etion en Unizo zijn terecht populair. Ook DX-Solutions is vaak een raadsman en sparringpartner voor innovatie.

 

De slinger slaat echter soms ook door. Enkel extern kijken is werken met de oogkleppen op – een brede kijk op innovatie heeft een goede basis nodig.

 

Medewerkers als motor

De medewerkers in een bedrijf zijn experten in hun processen en hebben vaak ervaring in gelijkaardige rollen. Intern nagaan waar de pijnpunten liggen of waar dingen vereenvoudigd kunnen worden is een belangrijke bron van inspiratie en innovatie.

 

Zo’n idee kan een radicale of stapsgewijze innovatie zijn, maar zal de werksnelheid en -kwaliteit ten goede komen. Automatisch is er ook een sterke buy-in van de collega’s in het project.

 

Practice what you preach

We zetten onze eigen raad zelf ook graag om in praktijk. Via een hackathon denken we ook kritisch na over onze eigen processen en eventuele hindernissen.

 

Iedere medewerker mocht maximaal één idee pitchen, ongeacht of het toepassing had op het aanbod van DX-Solutions, de interne processen, de werkomgeving, …, en de collega’s overtuigen van de meerwaarde.

 

De ingediende innovatie ideeën gingen over een robot voor het regelen van de dagelijkse werking, het monitoren van al onze live applicaties, tot tools om applicaties tijdens de ontwikkeling beter en specifieker te kunnen testen. Verschillende collega’s zijn naar voor gekomen om hun idee voor te stellen en het voltallige DX-Solutions-team heeft twee ideeën gekozen om verder uit te werken.

 

De trekkers hebben de opdracht gekregen om hun idee verder intern te trekken en een team samen te stellen om tijdens de hackathon vorm te geven aan hun innovatie. Later schrijven we meer over de concrete projecten.

 

 

In tussentijd helpen we graag met het opstarten van jouw innovatietraject, of het organiseren van een hackathon.
Daag ons uit met jouw project!