Sluit Logo DX Solutions

DX hackathon: winnaar bekend

6 maart 2019 - Sam Feys
Een intense 48 uur die doet smaken naar meer.

De hackathon is voorbij. Na een intense 48 uur, gevuld met pizza, bier, gamen op de arcade en vooral heel veel werk hebben de drie teams hun missie volbracht. Bestellingen lopen binnen, testing is (bijna) getrivialiseerd en de lichtjes knipperen in de vergaderzaal.

 

En de winnaar is… 

In de komende blog posts gaan we dieper in op de technische uitdagingen van elk project, maar de vraag die nu op ieders lippen brandt is… Welk team is de winnaar van onze hackathon?!    

Dat is Team Review Apps! Het team heeft op 48 uur tijd een op microservices gebaseerde testomgeving opgezet waarin nieuwe testomgevingen opgezet kunnen worden door één druk op de knop (en even snel kunnen weggehaald worden). 

De jury loofde de sterke combinatie van de technische uitdaging, de schaalbaarheid en de sterke werklastvermindering die dit project met zich mee brengt. 

Fun fact: op diezelfde 48 uur hebben ze zelfs de tijd gevonden om een website op te zetten! https://reviewapps.be/   

 

Niet zomaar een hackathon  

Niels van Team Review Apps is blij met de overwinning en vindt het idee van een hackathon zeker voor herhaling vatbaar: “de sfeer tijdens de 48 uur onder de collega’s was super, er moest hard doorgewerkt worden maar het was plezant om te voelen dat het hele team er samen volledig voor ging. We aten ook telkens met de andere teams waardoor zo’n hackathon ook al snel een soort van teambuilding wordt. Ik denk dat we elkaar allemaal een stuk beter hebben leren kennen op korte termijn.”.  

Xavier Dekeyster (zaakvoerder) is alvast blij met de resultaten: “Het doel is ominnovatie intern te stimuleren, en dat is meer dan gelukt. Er zijn dingen op tafel gekomen waar ik, als zaakvoerder, niet aan dacht. Ik merkte bovendien snel dat de teams ook op persoonlijk vlak sterker werden en dat is natuurlijk een mooie extra plus” 

 

Ook meedoen? 

Het doet inderdaad smaken naar meer. Nu al wordt er luidop nagedacht over hoe we externe profielen, van klanten en geïnteresseerden, kunnen betrekken in een volgende hackathon. Klinkt dit als iets voor jou, dan horen we het graag!