Sluit Logo DX Solutions

Dé actuele IT-kopzorgen van de accountant?

24 mei 2019 - Xavier D.
De juiste weg vinden doorheen het overaanbod van digitale oplossingen? In deze blog helpen we je graag op weg.

Wie is de accountant van de toekomst?

De accountant van vijf jaar geleden was voornamelijk bezig met het boekhoudkundig verwerken van bedrijfsgegevens. Dat we vandaag nog met een map facturen naar de boekhouder zouden gaan, is haast ondenkbaar. Niemand betaalt nog graag voor manuele input, alles moet automatisch. 

  

Bovendien krijgt de accountant ook steeds vaker een adviserende rol in plaats van een verwerkende rol. Klanten vragen financiële rapportages op en verwachten van hun accountant een toegevoegde waarde. 

  

Hoe ga je om met deze digitale evolutie? 

Er wordt een overvloed aan tools op de markt gebracht die een antwoord bieden op deze digitale verschuivingen. Dat je als accountant door het bos de bomen niet meer kan zien, is dus wel logisch. DX-Solutions voorziet een traject om accountancy kantoren doorheen dit proces te begeleiden. 

  

Enerzijds door het selecteren van de juiste tools op basis van de werkelijke behoeftes. Anderzijds door het intelligent koppelen van de tools die reeds aanwezig zijn. Denk hierbij aan het koppelen van een CRM, DMS of ERP met een boekhoudpakket. 

  

DX-Solutions helpt ook bij het digitaliseren van interne processen. Door de bestaande workflow te digitaliseren zal de berg papierwerk stevig inkrimpen. Om ondernemers ook ad hoc financiële antwoorden te bieden, kan DX-Solutions een digitaal klantenportaal of dashboarding tool opzetten. Ondernemers kunnen zo er hun documenten opladen en financiële gegevens raadplegen.  

 

Wij bekijken jouw digitale infrastructuur vanuit een helicopter view. We analyseren de huidige problematiek, geven advies op maat en voorzien voor elk probleem een efficiënte oplossing. Bovendien verhinderen we altijd een vendor lock-in. Zo kunnen klanten hun investering in de toekomst steeds eenvoudig inpluggen op andere oplossingen. 

  

Laat je bijstaan 

Snel inspelen op de veranderende behoeften van de markt is cruciaal, maar het is de manier waarop je omgaat met deze evolutie, die je succes bepaalt. Wil je net zoals Deloitte, Decupere & Partners, Accountancy Van As en tal van andere accountancykantoren geholpen worden bij deze digitale uitdaging? Dan ben je bij DX-Solutions aan het juiste adres.