Sluit Logo DX Solutions

This is how we roll: excellent communication

2 oktober 2015 - Xavier
In zee gaan met DX-Solutions betekent niet enkel gaan voor de uitmuntende technische kennis, ook de communicatie hoort aan deze vereisten te voldoen. Deze blogpost geeft u een walk-trough doorheen onze communicatieflow.

"Goede afspraken maken goede vrienden. In die zin hebben wij dan ook een goede partner gevonden in DX-Solutions die woord bij daad houdt, ruim voldoet aan de vooropgestelde verwachtingen en waar vlot onderling kan gecommuniceerd worden ten dienste van een potentiële en realistische oplossing met oog voor het afgesproken budget." - Transgroom

 

 

Analyse

Complexe projecten vragen een goeie voorbereiding. Beginnen aan een project zonder kennis te hebben van de werkelijke inhoud is ‘not done’, daarom maken wij voor aanvang een uitgebreide functionele/technische analyse.

 

Concreet komt een klant bij ons met een vraag/probleem die hij voorlegt aan een medewerker. Tijdens dit gesprek brengen we de noden in kaart en geven we mee dat we dit intern zullen opnemen.

 

Te starten met een briefing meeting, waarin de inhoud van het project wordt voorgelegd aan het voltallige team developers & project manager. Tijdens deze meeting sparren alle teamleden hun ideeën en wordt op deze manier de basis gelegd voor een goeie aanpak van het project.

 

Een volledig uitgeschreven analyse volgt en wordt voorgelegd aan de klant, samen met een datum voor een verbeter-meeting. Tijdens deze meeting worden alle onduidelijkheden uitgeklaard en eventuele wijzigingen aangebracht. Op deze manier komen wij tot een sluitende analyse die wij gebruiken als basis voor onze offerte.

 

Een final sessie volgt om het akkoord te vervolledigen. Na sign-off worden ook de timings bepaald (als dit al niet opgenomen was in de analyse).

 

Kick-off meeting

Het project gaat nu echt van start en dit in de vorm van een kick-off meeting. Als klant ontmoet je het team dat zal werken aan uw project. U zal merken dat iedereen op dezelfde golflengte zit en perfect weet wat de inhoud is.

 

Follow up communication

Bij DX-Solutions is follow-up communicatie van levensbelang.

 

Naast de communicatie die wij voeren tijdens een project zorgen wij wekelijks voor een round-up mail. Deze mail bevat een beschrijving van de werkzaamheden van de afgelopen week, de tijdsbestedingen en een update van de planning.

 

Wekelijks komt de project manager langs voor een follow-up meeting, waarin de vorderingen worden voorgelegd. Op deze manier blijft u als klant steeds op de hoogte van uw project.

 

Staging meeting

Wanneer het project volledig klaar is plaatsen wij deze op een staging-omgeving. Een omgeving waar u als klant het volledige project kan nakijken. Tijdens de staging meeting nemen we het volledige project door en worden alle nodige gegevens bezorgd om achteraf zelf alles te kunnen doornemen.

 

Testing

Projecten worden intern altijd technisch en functioneel getest, zowel automatisch als manueel ...

 

Opleveren!

Na goedkeuring van de staging-omgeving zorgen wij ervoor dat alles piekfijn online komt!