Sluit Logo DX Solutions

Ontmoet onze Raad Van Advies

22 september 2016 - Xavier
Als groeiende ondernemer en onderneming heb je af en toe nood aan een klankbord, een groep professionals die onafhankelijk en zonder verborgen agenda je bij kunnen staan met raad en advies.

In samenwerking met de Unizo KMO adviesraad werd voor DX-Solutions een Raad van Advies samengesteld, die minimaal 4 keer per jaar samenkomen om de verdere groeiplannen helpen adviseren.

Na een eerste sessie op 12 september 2016 zijn we meer dan geïnspireerd om aan de slag te gaan met de vele ideeën, opdrachten die geopperd werden.

 

We stellen u dus trots voor aan onze Raad van Advies:

Paul Van de Velde

paul zww

Paul kan terugblikken op een brede internationale ervaring van meer dan twintig jaar, gekoppeld aan een multidisciplinair en universitair opleidingsniveau.

Paul Van de Velde beschikt over een MBA-Vlerick Management School en een basisopleiding Industrieel Ingenieur Bouwkunde.

Hij is een man van de praktijk. Enerzijds als ondernemer, anderzijds als General Manager heeft hij een brede waaier aan ervaring opgebouwd, o.a. als:

  • Mede-oprichter en General Manager van KIPLING BAGS, Antwerpen
  • Vice President Sales & Marketing bij DELSEY, Parijs
  • Stichter van PIRAMIDE Consulting (2002)

Hij adviseert  zowel KMO’s als multinationals op diverse vlakken van de bedrijfsvoering. Zo voerde hij opdrachten uit voor o.a. Nike, CRHplc, Tractebel, Delvaux,  E-Bags, Winsol, Dywidag Systems, Gaastra, Mitiska Holding, Verelst, Eddy Merckx Cycles,…

 

Bruno Put

RVA DX Solutions Bruno

Bruno heeft een ruime ervaring in zowel turn-around- en changemanagement als in finance- en corporategovernance voor een breed scala van industrieën.

Hij fungeerde als CEO, CFO, general manager en bestuurslid in de distributie, detailhandel, dienstverlening en industriële organisaties, op lokaal en op internationaal niveau.

Bruno ontwikkelde en implementeerde strategische plannen en begeleidde organisaties bij organische veranderingen, herstructureringen en de overgang van aandeelhouders.

Hij bezit een erkenning van het Vlaams Agentschap Ondernemen voor strategische businesstransformatie en het coachen van groei.

 

Christel Lootens

RVA DX Solutions Christel Lootens

Christel is van opleiding handelsingenieur, heeft deze opleiding aangevuld met een opleiding KMO Excellence en een Master Class Corporate Finance (beide aan de Vlerick Business School) en behaalde tevens het diploma Bestuurder bij Guberna, het Instituut voor Bestuurders.

Haar carrière is ze gestart als commercieel verantwoordelijke voor een aantal landen in de sector van interieurtextiel, om na aantal jaar te starten als onafhankelijk agent op Frankrijk voor interieurstoffen.

In 1996 heeft Christel samen met haar man Hubert Sigiez de groothandel-exporteur in pharmaceutische producten Andacon N.V. overgenomen, en dit gezamenlijk gestaag uitgebouwd.  Operationeel was Christel binnen Andacon N.V. in de beginjaren vooral commercieel actief, op vandaag eerder financieel en juridisch. Via opstart van joint-ventures in Letland (Baltacon SIA in 2010) en Croatia (Creacon d.o.o. in 2013) is de groep rond Andacon op vandaag een Europese speler met een wereldwijd netwerk. In 2015 hebben Christel en Hubert 50% van hun pharma-participaties verkocht aan een partner, teneinde verdere groei-ambities te kunnen realiseren.

Christel’s expertise is vooral te situeren in volgende domeinen:

  • algemeen management in KMO binnen een B2B omgeving
  • ervaring mbt overnames & joint-ventures
  • opbouw van een klantenportefeuille binnen tradingactiviteit in een internationale omgeving
  • sterke negociatie-, communicatie- en verkoopskills
  • financieel management
  • financiële analytische approach met focus op business profitability

 

Ann De Vlieger

RVA DX Solutions Ann

Ann behaalde het diploma Burgerlijk Ingenieur in de Textielnijverheid in 1989 (UG).  Daarna volgde ze nog talrijke opleidingen met Postgraduaat in de Bedrijfskunde (KUL) en Black Belt in Lean (UG) als belangrijkste diploma’s.

De eerste 15 jaar van haar carrière was Ann actief als quality manager in verschillende KMO’s en multinationals.

In 2004 richtte Ann QP Consult op. Zij wou vanaf dan volgens eigen inzichten en op zelfstandige basis de principes van continu verbeteren, integrale kwaliteitszorg bijbrengen aan bedrijven.

Met QP Consult wil ze een no nonse, hands on advies verlenen aan bedrijven op vlak van proces optimalisatie, strategie, organisatie en structuur brengen  …  Daarnaast blijft ze bedrijven begeleiden om  ISO 9001, ISO TS 16949 (automotive)  of AS9100 (aerospace) normen te behalen en dit op een pragmatische manier.  Dit zowel in multinationals als kmo’s.

Ann treedt al meer dan 15 jaar op als experte in de peterschapsprojecten van UNIZO en als docente in de KMO Ondernemersacademie en heeft aldus al meerdere honderden KMO’s de eerste stappen in het managen van hun eigen organisatie bijgebracht.

Ann is samen met Tim Belon van C9 co-auteur van het boek Groeimanagement voor de KMO, uitgebracht bij Minerva.