Sluit Logo DX Solutions

DXS presents: hackathon 2019

21 februari 2019 - Sam Feys
Het is zo ver: we gaan van start!

We beginnen iets later met onze hackathon, maar wel met een project meer!

DX-Solutions is gespecialiseerd in innovatie, en die stimuleren we ook intern. Vandaag en morgen geven we alle (niet alleen de developers!) medewerkers een platform om de voorgestelde verbeteringen uit te werken en voor te stellen.

 

Er is gestemd over de projecten, en de volgende ideeën worden nu uitgewerkt:

 

Team 1 – DXTER (pronounced Dexter)

Jeroen Desloovere, Aurelio Decock, Thijs Windels, Frey Oosterlinck, Glenn Bouckhuyt, Stagiair Hayk 

 

“Met DXTER proberen we een chatrobot te developpen, die als personal assistant een aantal zaken kan regelen voor de medewerkers.” vertelt Jeroen. “Initieel regelen we de lunchbestellingen. Daarnaast voorzien we dat de betalingen snel en eenvoudig via het platform afgehandeld kunnen worden.”

 

Het DXTER team ziet nu al een aantal mogelijke uitbreidingen om na de hackathon DXTER werkelijk tot ‘your personal company assistant’ te laten uitgroeien. Jeroen en co dromen nu al om DXTER een nieuwe werknemer te laten onboarden, of de bot om te bouwen tot een echte AI.

 

 

Team 2 – Review apps

Pieter Meyvaert, Thomas Warlop, Maarten Vermue, Niels Vroman, Stagiair Robin

 

Weinig devs testen graag, zeker al niet als het deployen, weghalen en redeployen van nieuwe features tijdrovend is. Pieter wil, samen met z’n team, tijdens de hackathon bewijzen dat dit efficiënter en goedkoper kan.

 

Pieter legt uit: “We zetten in een kubernetesomgeving kleine, tijdelijke apps op waarop getest kan worden. Dit zorgt ervoor dat we geen volledige testomgeving nodig hebben, en dat deze features snel kunnen in productie gebracht worden eenmaal ze goed getest zijn.”

 

Met de review apps wordt er gevoelig in de testtijd gesneden – zeker indien er bugs gevonden worden – en zijn er ook gevoelig minder hostingkosten.

 

 

Team 3 – FiREHOSE

Tom Van Herreweghe, Tom Moerman, Stephen Beirlaen, Jelle Deneweth, Kensy Cornelis, Stagiair Thibault

 

Kwatongen beweren dat team FiREHOSE ’swerelds meest gecompliceerde manier om een LED-licht te laten branden heeft ontwikkeld.

 

In realiteit zetten ze via een Raspberry Pi een systeem op dat alle mogelijk types data (industrie 4.0 ahoy) kan inlezen, verwerken en omzetten naar acties of rapporten.

 

Tom van Herreweghe verwoordt het zo: “We bouwen een industrie 4.0 demo set-up waarbij we telemetrics van onder meer machines kunnen opvangen en verwerken. Op basis van die data kunnen beslissingen genomen worden. De output rangeert van een rapport tot het aansturen van de machines zelf.”