Sluit Logo DX Solutions

De digitale trends voor 2018

8 januari 2018 - Xavier
Waarom digitaliseren en welke trends te volgen?

Ook in 2018 zal digitalisering heel belangrijk zijn voor organisaties, groot en klein.

Waarom digitaliseren en welke trends te volgen?

 

1. Digitaliseren blijft belangrijk!

Iedereen wil hetzelfde, namelijk het gemak van kopen via Amazon of het zetten van een nieuwsberichtje op Facebook. En dat allemaal steeds vaker vanaf de mobiele telefoon.

In een B2C omgeving is dit reeds schering en inslag, maar ook de B2B markt verwacht dit gemak steeds meer!

 

2. Chatbots

Chatbots werden afgelopen jaar zoals voorspeld al vaker ingezet, doch ging dit iets trager dan verwacht. Chat is dan ook niet de enige “golden solution”. Zorg eerst dat je website/webshop en mobiele app logisch en gebruiksvriendelijk zijn, sla deze stap zeker niet over. Daarna kunt u chatbots inzetten voor sales, support ...

 

3. Blockchain als disruptor

Blockchain werd afgelopen jaar zoals voorspeld, hotter dan hot! Ook dit jaar blijft dit een hot topic! Blockchain zal voor een serieuze ommezwaai zorgen in verschillende sectoren zoals: e-commerce, de overheid, de zorg, supply chain, IoT, internet platformen & meer …

 

4. PSD2 wordt de nieuwe “talk of the town”

De Payment Service Directive is een EU-richtlijn die zorgt voor de regulering van betalingsdiensten in de Europese Unie. De richtlijn, die zijn oorsprong vond in 2007, is erop gericht om de concurrentie in het ‘betalingenlandschap’ te verbeteren en de drempels voor nieuwe toetreders in de payments industry, zijnde niet-banken, weg te nemen. Na een update van de richtlijn in 2009, staat er nu een grotere aanpassing voor de deur die moet leiden tot de implementatie van Payment Service Directive 2.

Richtlijnen, veranderende wetgeving, payments: saai in het kwadraat. Of toch niet? De Payment Service Directive 2 wordt door menig bank als bedreiging gezien, maar de actualisering van de richtlijn biedt prachtige kansen voor zogeheten third partypayment service providers, innovatieve FinTech startups en online retailers. En ja, ook voor banken.

 

5. Small Data is het nieuwe Big Data

Big Data is alles over het vinden van correlaties, maar Small Data is alles over het vinden van de oorzaak, de reden waarom. Data zal dit jaar nog beter ingezet worden, dat hoop ik althans, want er is hier nog heel veel groeimarge!

 

2017 was voor DX-Solutions een jaar van groei, serieuze versterking van ons team, vele nieuwe projecten en vooral veel tevreden klanten. Deze groei kunnen we alleen maar realiseren door ons fantastisch team en klanten die door de goede samenwerking in ons blijven geloven.

In 2017 hebben we eveneens onze strategie uitgebreid. Waar we vroeger enkel de “builders” waren, gaan we vandaag een stap verder met onze “think” en “maintain” diensten.

Onze diensten even op een rijtje.

 

Think

Uw bedrijf kan niet meer zonder software, website en een degelijke IT-infrastructuur. U wil tegelijk efficiënt en helder kunnen rapporteren én vlot verkopen. Een enorme uitdaging, want alles evolueert snel. Onze consultants staan u bij met advies, analyseren uw problematiek of werken samen met u een nieuw e-project uit. Dat kan gaan van een mobiele app, website, platform of webportaal tot een volledige E-shop die babbelt met uw ERP-systeem. Vaak stellen we vast dat bedrijven een oplossing op micro-niveau bekijken terwijl DX Solutions uw digitale infrastructuur vanuit een helicopterview bekijkt. Een audit van uw E-infrastructure kan soms aardige winsten opleveren en de efficiëntie van uw business optimaliseren. Bovendien voorkomt het vaak nutteloze investeringen of programmatie. Een externe audit brengt daarenboven ook vaak veiligheidsissues naar boven.

 

Build

Programmeren is onze core business. Waar het voor anderen té complex wordt, komt DX-Solutions op de proppen. Geen enkele programmeertaal heeft geheimen voor onze specialisten. De som van de doorgedreven specialisatie van onze mensen zorgt voor een uniek interdisciplinair team dat met elke problematiek raad weet, ook voor volledig maatwerk from scratch.

 

Maintain

De bouw van mobiele applicaties, sites, webshops en systemen is één ding. Het onderhoud ervan en up-to-date houden vergt andere skills. DXS beschermt uw systemen en applicaties tegen virussen, hacking en houdt ze up-to-date door een minutieuze aanpak. DX-Solutions test de verschillende versies van uw applicatie steeds op platformen voor Android, iOS en de afgesproken webbrowsers zodat er zich achteraf zeker geen compatibiliteitsproblemen voordoen.

 

Ook in 2018 hopen wij veel nieuwe en bestaande klanten te bedienen en zijn wij graag met het volledige team ter beschikking bij de digitalisering van jouw organisatie.

Wil je ook de volgende stap naar digitalisering zetten?

Contacteer ons voor een babbel!

 

Beste wensen voor 2018!

Xavier Dekeyster en het DX-Solutions team